Vacature Category Manager KitchenBrothers

Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit én de uitbreiding van het nieuwe assortiment. Je gaat op zoek naar de nieuwste innovaties op het gebied van keukenapparaten, keukenaccessoires en toebehoren waarbij je gebruikt maakt van onze huidige en nieuwe fabrikanten.

Wie zijn wij
LifeGoods B.V., gevestigd in Almere is een dochteronderneming van MeruBrands B.V. en is een van de snelst groeiende direct-to-consumer (D2C) spelers in de Benelux. Wij zijn een leverancier van consumentengoederen en verkopen stijlvolle producten die het leven net iets meer plezier geven. Dit doen wij met een volledige focus op Marketplaces zoals Bol.com en Amazon. Maandelijks bestellen tienduizenden consumenten onze producten uit een breed en snel groeiend assortiment op het gebied van; wonen, huishouden, elektronica, koken, reizen en meer. Door continue optimalisatie en uitbreiding van het product portfolio en onze ambitie om belangrijke Europese marketplaces te veroveren zetten we onze succesvolle ontwikkeling op zowel nationaal als internationaal niveau voort.

Wij handelen vanuit onze primaire bedrijfswaarden:

 • Ondernemend
 • Persoonlijk
 • Klantgericht
 • Kwaliteit


Werken bij LifeGoods

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf met een passie voor e-commerce. Werken bij LifeGoods betekent op je eigen manier ondernemen om zo het beste product tegen optimale condities bij de consument te krijgen. Je maakt deel uit van een team professionals met een echte no-nonsense mentaliteit waarbij werk en plezier prima samen gaan. LifeGoods zit in een scale-up fase en groeit ontzettend hard. Lifegoods is bij de FD Gazellen awards het tweede snelst groeiende bedrijf in regio West geworden. Onze ambities zijn groots, iedereen draagt hier een steentje aan bij en elke medewerker wordt gestimuleerd zich te ontwikkelen.

Doel van de functie
Als Category Manager ben je verantwoordelijk voor een kwalitatief, innovatief en onderscheidend merk, KitchenBrothers.

Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit én de uitbreiding van het nieuwe assortiment. Samen met onze source agents in China ga jij op zoek naar de nieuwste innovaties op het gebied van keukenapparaten, keukenaccessoires en toebehoren waarbij je gebruikt maakt van onze huidige en nieuwe fabrikanten. Je bezoekt fysiek of online (internationale) beurzen, analyseert de markt en voert concurrentieanalyses uit om verdieping en verbreding aan te brengen in het assortiment. Je zoekt, selecteert, test en beoordeelt nieuwe producten en voert een eerste scan uit met betrekking tot winstgevendheid, certificering en regelgeving. Jij tilt KitchenBrothers naar een hoger niveau en werkt actief aan de versteviging van onze internationale marktpositie.

Daarnaast werk je nauw samen met de Product Manger, Designers, Content Managers, Strategic Buyers en Marketplace Managers.

Resultaatgebieden

Strategisch
Je draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en de verdere uitbreiding van nieuw merkassortiment. Zorgdragen voor de groei van het merk en het continu toetsen van de kwalitatieve en kwantitatieve merkkaders op het huidige en toekomstige assortiment. Het op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen.

Tactisch
Het uitvoeren van (diepe) marktanalyses binnen categorieën waarin het merk actief is en onderzoek doen naar potentiële nieuwe markten om tot uitbreiding van het huidige assortiment te komen. Het actief werken aan de relatie met onze huidige en toekomstige leveranciers om onze onderhandelingspositie te verstevigen. Het vergaren van specialistische markt- en productkennis en je weet de behoefte van consumenten in te schatten en om te zetten naar de juiste producten.

Operationeel
Het zoeken, selecteren, testen en beoordelen van nieuwe producten en bijbehorende leveranciers en het uitvoeren van een eerste scan op het gebied van winstgevendheid, certificering, kwaliteit en regelgeving. Het fysiek of online bezoeken van (internationale) beurzen om relaties op te bouwen. Proactief bouwen aan je eigen team van internationale source agents die je kunnen ondersteunen in je werkzaamheden.

De afdeling
De afdeling bestaat uit inventieve product developers. Je maakt deel uit van een afdeling waar analyse en creativiteit samensmelten. Op de afdeling wordt heel helder en duidelijk gecommuniceerd met een grote knipoog naar humor.

De manager
Ramon is een bevlogen creatieveling met oog voor detail. Zijn collaboratieve managementstijl zorgt ervoor dat je voldoende ruimte krijgt om je te ontwikkelen en het maakt Ramon ook uitstekend benaderbaar. Met aanstekelijk positivisme neemt hij zijn team mee om met elkaar nieuwe producten te lanceren en de merken te laten groeien.

Wat maakt deze baan zo leuk
Je staat aan de basis van verschillende creaties. KitchenBrothers naar een gevestigd internationaal merk brengen met alle ervaring die je meeneemt en tijdens jouw reis opdoet. Je bent een ondernemer in loondienst met professionals om je heen. KitchenBrothers is jouw winkel en jij zorgt dat elke klant een uitstekende winkelervaring beleeft.

Wat heb je nodig

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau met een relevante afgeronde commerciële opleiding;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring binnen gerelateerde functies en ervaring met e-commerce is een pré;
 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met keukenapparaten, keukenaccessoires en toebehoren;
 • Je bent ondernemend, analytisch, commercieel ingesteld, gestructureerd, sterk in het onderhouden van relaties en hebt een oog voor detail;
 • Je beschikt over het vermogen om data te analyseren, hieruit conclusies te trekken en aanbevelingen/acties te initiëren;
 • Je hebt aantoonbare kennis en kunde van MS Office in het algemeen en Excel in het bijzonder;
 • Je voelt je thuis in een flexibele, open en vrije omgeving;
 • Je beschikt over een positieve instelling, bent betrouwbaar en transparant;
 • Kennis en ervaring met het uitvoeren van marktonderzoek is een pré;
 • Durf en lef om het anders te doen.


Wat biedt LifeGoods jou

 • Geweldig team met dito ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Salaris tussen de €3.391,- en €4.720,- bruto per maand;
 • 25 verlofdagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 13e maand;
 • Opleidingsbudget;
 • Pensioenregeling;
 • Hybride werken.

Apply to:
Vacature Category Manager KitchenBrothers

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in

CV uploaden